12 Haziran 2011 Pazar

HASHASLI ÇÖREK


Burda bahsettiğim hashaşlı çöreklerimin tarifini verceğim bugün.Sanırım mayadan,hiç mayalanmadı.Aslında bence çok lezzetli bi çörek.Genelde tuzlu yapılıyor ama biz hamurunu sekerli seviyoruz ailecek onun için sekerli  yapıyorum ben..(ben asgıda ki ölçüden daha az yaptım ama normal ölçümün tarifnini veriyorum)
MALZEMELER:
2 su bardagı ılık su
1 küçük paket yaşmaya(sanırım 42 grdı)
1 çay bardagı seker
un,tuz
hashas ezmesi,sıvıyag
yumurta smuarısı,hashas tohu
HAZIRLANIŞI:
Mayayı ılık suyla eritin,sekeri de ekleyip karıştırın.Un ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumusak bi hamur elde edin.Bir iki saat mayalandırın.Hamuru bezelere ayırıp,yuvarlak açın.Üzerine sıvıyağ ve hashas ezmesi sürün ve rulo sarın.Ruloları kendi etrafında çevirip yağlanmıs tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp hashas tohumu serpin.Tepsi mayasının gelmesini bekleyip 175 derecelik fırında pişirin(ankastre fırında derece değişebilir)

6 yorum:

sevda dedi ki...

çok güzel ve lezzetli görünüoyr canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Fatma dedi ki...

çok lezzetli olur haşhaşlı çörek ellerine sağlık sevgiler

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık canım geçen gün ben de pişirmiştim çok seviyorum bazen de tahinli yapıyorum sevgilerimle...

olsada yesek suzan dedi ki...

haşhaşlı çöreğe bayılırım ellerine sağlık canım...

Hayat Cafe dedi ki...

Canım çok severim ama ev halkı yüz vermiyor haşhaşa...
Ellerine sağlık
Öpüyorum.

yedirenk dedi ki...

hemide haşhaşlı nefis ellerine sağlık canım...