4 adet patlıcan
3 adet sivribiber
3adet domates
250 gr kıyma
1 soğan
salça,tuz,sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları yıkayıp,kurulayıp bütün olarak kızartın.Bi havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlayın.İç malzemesi için soğanı doğrayıp,kavurun.Kavrulan soğana kıymayı ilave edip rengi dönene kadar pişirin.Rengi dönünce ince doğranmış yeşil biberi,küp doğranmış domatesi,tuzu ekleyin ve kısık ateşte pişirin.Pişen kıymalı harcı ortalarını kestiğiniz patlıcanların içine doldurun ve bir tencereye dizin.bir bardak suda erittiğiniz bir kaşık salçayıda ekleyip kısık ateşte pişirin..
PİRİNÇ PİLAVI
2 su bardağı pirinç
yarım çay bardağı arpa şehriye
sıvıyağ,tuz,su
HAZIRLANIŞI:
Pirinci yıkayın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip bir kenarda yarım saat bekletin.Tavaya sıvıyağı alıp arpa şehriyeleri rengi değişene kadar kızartın.Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyin.Biraz kavurun ve iki su bardagı sıcak su ekleyin,tuzunu da ekleyip kısık ateşte pişirin..
(pilavı ıslayarak yaparsanız,kaç bardak pirinç kullanırsanız o kadar su kullanıyorsunuz.yani birebir ölçü)
9 yorum:
en sevdiğim menü işte ellerine sağlık canım...
çok karnıyarık yiyemesemde harika bir ikili canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ellerinize saglik bende cok severim karniyarigi afiyetler olsun.
benim bayıldığım en güzel yemek ikilisi karnıyarık pilav ohh birde böyle usulüyle yapıldıysa daha ne olsun ellerine sağlık canım sevgiler
teyze bunlardan en yakın zamanda yap annem yesin:) sevgilerimle Mehmet Berk ÇELEBİ
emrin olur paşam:)))
muhteşem ikili:) bayılırım.. ellerine sağlık canım..
En sevdiğim yemeklerden biri..
Nefis görünüyor canım
Ellerine sağlık.
ÖPÜYORUM.
En sevdiğim yemeklerden biridir karnıyarık. Ellerine sağlık arkadaşım. Afiyet bel şeker olsun. Sevgiler.
Yorum Gönder