Bu tarifi bi arkadasımdan aldım adını bilmiyormuş,bana da söylemediği için ben karışık kızartmalı et yemeği dedim bilen varsa beni aydınlatırsa sevinirim:))Çok yaptım ama et sevmediğim için etli kısmından hiç yemedim ama yiyenlerden her seferinde tam not alan tutmama sansı olmayan bi tarif.Ben malzemeyi ete göre göz kararı yapıyorum onun için tam ölçü vermeyeceğim..
MALZEMELER:
kus bası et
patlıcan
patates
salça,tuz
su
kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın,yemeği pişireceğiniz fırın kabına alın.Üzerine daha önceden hasladığınız eti ilave edin(ben düdüklü tencerede 20 dakika haslıyorum eti).Patlıcanlarıda alacalı soyup küp küp dograyıp kızartın ve etlerin üzerine ekleyin.Salçalı suya tuzunu da katıp yemeğin üzerine gezdirin 175 derecelik fırında 50-55dakika pişirin(pişirme süresi ve derecesi fırına göre değişebilir)
9 yorum:
Ufff yanında prinç pilavı ile ne güzel olur yaaa Ellerinize sağlık harika görünüyor.
offff.canım yaaa.bende bakınca ilk dediğim pilavla beraber süper olur.harika olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Elinize sağlık,nefis görünüyor.
merhaba
eline sağlıkk çokk güzel görünüyor tadıda kimbilir nasıl lezzetlidir
sevgilerr
tas kebabı desek değil orman kebabı desek değil. kızartmalı et yemeği güzel bir isim olmuş. ellerine sağlık canım
patlıcanla eti çok yakıştırıyorum..
Ellerine sağlık...
hayırlı ramazanlar
Canım ellerıne saglık,bu yemegı bende çok yapıyorum ve herkes beyenerek yıyor.benım bıldıgım de bır adı yok bende fırında karışık kebap dıyorum.Hayırlı ramazanlar
Çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım..
Bende hedene katılıyorum. Sonunda kebap olan bir isim çok uygun olutr gibi. KIzartma kebabı mesela. İçinde et olunca sanki et yemeği olmuş gibi o yüzden etten bahsetmek lazım gibi isminde :))Ellerine sağlık, sevgiler...
Yorum Gönder