Tarifi mukodan aldım.Sütlü bi tatlı yapmak için tarif ararken gördüm ve hemen denedim.Şeftaliyi ve tavuk gögsünü seviyorsanız deneyin derim.Tarifte bisküvide var ama ben bisküvisiz yaptım ama size orjinal tarifi yazıyorum..
MALZEMELER:
1 lt süt
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı seker
50 gr margarin
2 poset kremsanti
1 paket burçak bisküvi
4 seftali
yarım su bardagı pudra sekeri
HAZIRLANIŞI:
Un,seker ve sütü sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.Ocaktan alıp margarin ve kremsantiyi ilave edip yarım saat mikserle çırpın.Büyük boy dikdörtgen borcama bisküvileri dizin,üzerine tavuk gögsünü yayıp derin dondurucuda biraz bekletin(fazla bekletmeyin kıvamı koyulasana kadar)Kabukları soyulmuş seftaliyi pudra sekeriyle rondo ezin.Derin dondurucudan çıkardığınız tavuk gögsünün üzerine yayın buzdolabında dinlendirip servis yapın..
25 yorum:
eline sağlık peki beğendin mi? sonuç ne asıl onu merak ediyorum ben?
mis gibi kokulu kokulu harika olmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
çok lezzetli görünüyor canım
ellerinize sağlık
hafif bir tatlı olmuş:))
Bende aldım tarifi denemek istiyorum..Nefis görünüyor ellerine sağlık canım..Mutlu hafta sonları..
bak şimdi benimde canım çekti :D
olsada yesem
bu şeftalili tatlılar çok revaçta sanırım, denemek lazım, elinize sağlık. :)
ellerine sağlık.
sevgiler..
özellikle şeftaliyi severim:) nefis gözüküyor..
sevgilerimle
Eline sağlık arkadaşım çok lezzetli mis gibi şeftali kokar ferah olmuştur sevgiler...
güzel yorumlarınız için takler arkadaslar..
muko;çok güzel bi lezzet bundan sonra sık sık yapacağım:))
ellerine ve emeğine sağlık kesinlikle denenmesi gereken bir tatlı tadı harika
Ellerine sağlık canım, eminim tadıda resmi gibi harikadır.
Harıka görünüyor şeftalı ıcın tam zamanı ellerınse saglık canım
En sevdiğim meyvelerden.Çok da güzel görünüyor.Ellerine sağlık:)
tam da mevsimi şeftalinin.denemek lazım.ellerine saglık.
Bu sıcak havalarda soğuk soğuk nasılda güzel olur..
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.
Arkadaşım; bu toz krem şanti ekleme işini hep merak etmişimdir: Muhallebi sıcakken katmakta bir sorun olmuyor değil mi? Yoksa soğumasını mı beklemek lazım? Ellerine sağlık, bayılırım üstü meyve pelteli tatlılara:))
tam bir yaz tatlısı ellerine sağlık canım ...
İçine şeftali giripte kötü olan birşey var mı?? Ellerine sağlık cnaım:)
Bayılırım sütlü ve soğuk tatlılara himmm, eline sağlık cnm.
LEZZETLİ SOMUNLAR BEN HEP SOĞUKKEN EKLİYORUM KREMSANTİYİ SICAKKEN HİÇ DENEMEDİM.SOĞUYAN KREMAYA TOZ KREMŞANTİYİ EKLEYİP MİKSERLE CIRPIYORUM KIVAMI DAHA GÜZEL OLUYOR TABİ LEZZETİ DE:)
çok lezzetli görünüyor canım. ellerine sağlık..
Blogun adına bayıldım hehe, süperr!
Çok lezzetli görünüyor, tadı nasıl biraz ağır olmuyor mu ? Denemek isterimde. Ellerinize sağlık...
Ellerinize saglik güzel bir tatli tarifi .
Yorum Gönder