MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı toz seker
1çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
MANTOLAMAK İÇİN:
tereyağı
mor hashas
SERBETİ İÇİN:
1.5 su bardağı su
1 su bardağı toz seker
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI:
önce serbet için tenceremize sekeri,suyu ve bir dilim limon alıp 5dk. kaynatıyoruz.Şerbetimiz soğurken tatlımızı hazırlıyoruz.Karıştırma kabına yumurtaları ve toz sekeri alarak mikserle çırpıyoruz.Üzerine sıvıyag,limon kabuğu rendesi,un,irmik ve kabartmatozu ekleyerek karıştırıyoruz.Kek kalıbını oda sıcaklığında ki tereyağı ile yağlıyoruz.İçine hashası döküp kalıbı sağa sola çevirerek her yerine yapışmasını sağlıyoruz(kalan hashası bi tabağa döküp daha sonra kullanıyoruz)hamurumuzu kalıba döküp önceden ısıtılmış 170derecelik fırında ortalama 25-30 dk. pişiriyoruz.fırından çıkartıp 5 dk. dinlendirip ilk sıcaklığının çıkmasını sağlıyoruz.kalıbın içindeyken ılık şerbetimizi yavaş yavaş kaşıkla gezdiriyouz.üzerine bi tabak kapatıp tatlımızı seklini bozmadan ters çeviriyoruz..AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder