12 Mart 2011 Cumartesi

BONİBONLU ÇİÇEK KURABİYE




Tarif ab-ı hayattan

MALZEMELER:
1su bardağı+2 yemek kasıgı nisasta
2 su bardağı+2 yemek kasıgı un
150 gr oda sıcaklıgında margarin
1 paket vanilya
1 su bardagı pudra sekeri
1 yumurta
1 çay kasıgı dolusu kabartma tozu

HAZIRLANISI:
yumusamıs margarin ve pudra sekerini iyice karıstırın.Yumurta ve vanilyayı ekleyip tekrar karıstırın.2 su bardagı un,1 su bardagı nisasta ve kabartma tozunu karıstırıp karısıma ekleyin ve yumusak hamur kıvamı elde edin.Hamur ele yapısıyorsa nisasta ve undan esit miktarlarda ekleyerek hamuru toparlayın(2ser kasık kullandım)Hamuru buz dolabında agzı kapalı yarım saat dinlendirin.Dolaptan cıkardıgınız hamurun üzerine buzdolabı poseti serip merdaneyle acın.Actıgınız hamuru çiçek kurabiye kalıbıyla kesin.Yaglı kagıt serilmis tepsiye dizin üzerlerine bonibon yerlestirip önceden ısıtılmıs 160 derecelik fırında fazla kızarmadan pisirin..AFİYET OLSUN..

3 yorum:

Hayatın Tatları dedi ki...

çok güzelll. ellerine sağlık kızım ve ben bayıldık görüntüye

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

ne cici olmus bu kurabiyeler, ellerine saglik canim. Basarilarin devamini diliyorum ve seni izlemeye aliyorum!! Sevgiyle kal

Minik dedi ki...

Ellerine sağlık kurabiyeler çok güzel görünüyor.