8 Mart 2011 Salı

BULGUR KASESİNDE ET SOTE



MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
2 patates
1 yumurta
aldığı kadar un
1 su bardağı su
tuz ,karabiber
kırmızı biber
kimyon

KEBAP İÇİN:
350 gram kuzu eti
1 kase mantar
3 domates
3 yeşilbiber
1 sogan
4 dis sarımsak
2 sap yeşil sogan
1 çorba kasıgı biber salcası
tuz,sıvıyag

HAZIRLANISI:
İnce bulgurun üzerine kaynar suyu döküp agzını kapatarak demlendiriyoruz.ilk sıcaklığı cıktıktan sonra haslanmıs,ezilmis patatesi,yumurtayı,unu,tuz,karabiber,kırmızıbiber ve kimyonu üzerine alıp iyice yoğuruyoruz..Kıvamı sert olursa suyla yumsatabilirsiniz..Eger yumusak olursa a un miktarını artırabilirsiniz..Hazırlanan harcımızı buzdolabında üzeri kapalı olarak 15-20 dk. dinlendiriyoruz..Buzdolabından aldıktan sonra strec filmi bir bucuk karıs boyunda kesip elimizle üzerini ıslatıyoruz..Sectiğimiz orta boy fincanın veya kasenin üzerine seriyoruz..Yumurta büyüklüğünde harctan kopartıp,yuvarlayıp,strec filmin üzerine alıp,elimizle bastırarak kasenin seklini almasını saglıyoruz..Olabildigi kadar ince olmasına özen gösteriyoruz..strec filmi kenarlarına tasırdıgımızdan kasenin icinden kolayca ayırıyoruz..Böylece canak seklinde ici bos kaseler elde ettik..Tavanın ic hacmine göre bulgurlu kaselerimizi sıcak yaga alıp kızartıyor ve havlu kagıt üzerine ters ceviriyoruz..Bütün harcımızı bu sekilde hazırlayıp kızarttıktan sonra kebabımızı hazırlıyoruz..İnce doğranmıs kuzu etini,tenceremizde yüksek ateste sulandırnadan kavuruyoruz..Üzerine dogranmıs kuru soganı ,sarımsagı,mantarı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz..İnce doğranmıs yesil biberi,domatesi,biber salcasını koyup kavuruyoruz..Etlerin pismesine yakın tuzunu,kesilmis yesil soganını ilave edip 1-2 dk. daha pisiriyoruz..Pisen soteyi bulgur canaklarının icine paylastırıyoruz..Sogutmadan servis ediyoruz..AFİYET OLSUN..

13 yorum:

muhabbetsofrasi dedi ki...

harika görünüyor

bişey sorucam

çanakları kızartmak yerine yaşlayabilirmiyiz

yada fırına ata bilirmiyiz.

elinize sağlık olsun

muhabbetsofrasi dedi ki...

harika görünüyor

elinize sağlık


bişey sorucam

çanakları kızartmak yerine haşlayabilirmiyiz

yada fırında pişirebilirmiyiz

canimçektipişirdim dedi ki...

tsk ederim.ben kızartarak yaptım tarifi oktay ustanın kitabından yaptım orda öylr yazıyordu..bence haslama olmaz dağılabilir hatta kızartırken bile dağılıyor..ama fırında belki olabilir.denemek gerekir..

muhabbetsofrasi dedi ki...

hmm

teşekkür ederim cnm

kızartma biraz ağır geliyor bana fırında denemek lazım :)

papatya68 dedi ki...

eline sağlık canım bulgur kaseleri ile çok değişik bir sunum olmuş bayıldım sunuma denemek isterim ama bende arkadaşıma katılıyorum kızartmak yerine fırınlayıp yapmak daha sağlıklı olur denemek lazım
sağlıcakla

canimçektipişirdim dedi ki...

evet bende size katılıyorum:)görüntüsü hsuma gittiği için denemiştim çok yag kullanılıyor ve eger küçük bi tavada kızartırsanız en fazla 3 tane kızarıyor ve yağ çok kızdığı için yanabilir ben yag yanmasın diye 3 tane yaptım..geri kalanı buzluğa koydum malzemenin,kücük bulgur köfteleri yapmayı düşünüyorum..malzeme tasarrufu için fırında denenebilir..

canimçektipişirdim dedi ki...

aynur hanım;
bu tarif sizin çıtır kaselerinizle de güzel olur..zaten bi daha yaparsam bende sizin tarifiniden yapmayı düşünüyorum kaseleri dediğiniz gibi daha sağlıklı olur

YeMeK vAkTi/AyLiN dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Bloğunda hayırlı olsun canım :)

canimçektipişirdim dedi ki...

tesekkür ederim yorumunuz ve desteğiniz için:)

PaSaSofraM dedi ki...

benimde cok hosuma gitti bu canaklar :) acaba kac tane cikar bu verdiginiz malzemelrden

canimçektipişirdim dedi ki...

pasasofram tam olarak kaç adet cıktıgını hatırlayamıyorum cnm..

AyShE dedi ki...

Ellerinize sağlı,çok hoş görünüyor,güzel bir sunum,eminim tadı da öyledir

Çiçeklendim dedi ki...

Waouuww harika gözüküyor. Ben de deneyeceğim bunu:))