MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı seker
1 su bardağı süt
1su bardağı sıvıyag
1 su bardağı irmik
1 su bardağı hashas
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
SERBETİ:
2 su bardagı seker
1 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Önce serbet malzemlerini bi tencereye alalım,kaynamaya baslayınca orta ateste 5-6 dakika kaynatıp,limon suyunu ekleyip atesten alalım..Sekerle yumurtayı mikserle 5 dakika çırpalım..Sütü ve sıvıyagı ekleyip malzemeler karısana kadar en düşük devirde cırpalım..Kuru malzemeleri de ekleyip tel çırpıcı ile malzemeler karısana kadar karıstıralım..yagladığımız orta boy kalıba hamuru dökelim(ben kare borcam kullandım)..Önceden ısıtılmıs 170 derecede pisirelim..fırından aldıktan sonra ılımasını bekleyip,ılıyınca dilimlere keselim..Serbeti ilave edelim ve tatlıyı 4-5 saat dinlendirip kremsantiyle istediğimiz gibi süsleyelim..AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder