14 Mart 2011 Pazartesi

HAHASLI KEK

aslında kek değilde pandispanya demek daha iyi olur:)hashaslı herseyi çok seviyorum.hashas ezmem bittiği  ve daha bulamadığım için malsef hashaslı çörek  yapamıyorum artık:(..ama hashas tohumum olduğu için bol bol tarif deniyorum,en kısa zamanda bir de hashas tohumlu kurabiye tarifi paylasacağım..benim gibi hashasın agızda çıtırtılar çıkarmasını seviyorsanız bu kek tam size göre..


MALZEMELER:
5 Yumurta
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı tozseker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 yemek kasığı hashas
1 kahve fincanı ılık su

HAZIRLANISI:
Yumurta ve sekeri mikserle seker eriyene kadar çıırpın..İçine ılık suyu ilave edip karıstırın.Eleyerek un,vanilya,kabartma tozu karısımını ekleyin.Hashası da ekleyip hamurun sönmemesi için tahta kasıkla karıstırın.Hamuru yaglanmıs kek kabına bosaltın 170 derecelik fırında pişirin..AFİYET OLSUN..

4 yorum:

nesrin dedi ki...

Kek cok severim. Bende de evde hashas duruyor bir türlü sira gelmedi degerlendirmeye. Iyi geceler, sevgiler...

muhabbetsofrasi dedi ki...

üzerine de krema sürdün mü al sana pasta :)

eline sağlık olsun


bu arada blog adresini her gördüğümde ''canım çekti pişirdim''
ohhh iyi yapmışsın afiyet olsun diyorum :D

yazmadan edemedim :)

canimçektipişirdim dedi ki...

:)))

Unknown dedi ki...

selam canım
bende senin gibi haşhaşlı tatları çok severim çıtır çıtır ama evdekiler sevmedikleri için sadece hanım misafirler geldiği vakit evde haşhaşım olursa yapıyorum özellikle haşhaşlı revaniye bayılırım:)
burada haşhaş bulunmuyor eşim de getirmeme izin vermiyor gümrükde başıma dert olur gibi düşünüyor:(
annem veya yakınlarımdan getiren oursa kullanıyorum
keke bayıldım mis gibidir şimdi eline sağlık afiyetle canım