MALZEMELER:
250 gr havuç(3 orta boy kullandım)
1 soğan
1 patates
50 gr tereyag
1 su bardağı süt
1 litre su
1 çay kasığı öğütülmüş zencefil
1 çay kasığı tuz
1/4 çay kasıgı karabiber
HAZIRLANISI:
Soganı soyup küp küp doğruyoruz.Tencereye tereyagını eritip soğanı ekliyoruz,renk değiştirmeyecek sekilde kısık ateste kavuruyoruz..Soyup küçük küpler halinde doğradığımız havucu ekleyip,arada karıstırarak 4-5 dakika kavuruyoruz..Patatesi soyup küp seklinde doğruyoruz.Sebzelere ilave edip süt,su,tuz ve baharatlarını ekliyoruz.Orta ateste kaynayana kadar bekletip,kaynayınca altını kısıyoruz.15-20 dakika sebzeler yumusayıncaya kadar pişiriyoruz.Blenderle çekip püre haline getiriyoruz.Bir tasım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz..AFİYET OLSUN..
6 yorum:
Sanırım deneyeceğim :) zencefilim yok ama olsun ;) eline sağlık
Bende yapıcam Nesrin'de görmüştüm bende ilk ellerine sağlık ...
eline sağlık canım nefis gözüküyor sevgilerimle..
Hiç yemedim ama faydalı ve lezzezli olduğunu düşünüyorum.Ellerinize sağlık.
merhaba canim ellerine saglik tam besleyici bir corba ozellikle benim bebisim icin:))
Çok şifalı kabak çorbası gibi olmuş arkadaşım eline sağlık çok hoşuma gitti sevgiler...
Yorum Gönder