11 Mart 2011 Cuma

HAYALET BEZE


MALZEMELER:
3 yumurta akı
1 su bardağı toz seker
damla çikolata

HAZIRLANIŞI:
Yumurtanın aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın,küçücük de olsa yumurta sarısı karışmasın aklara..akları kar haline gelene kadar 7-8 dk. çırpalım..Yumurta akları katılasınca çırpmaya devam edip içine sekeri  2ser kasık ekleyerek çırpalım..2ser kasık eklediğimiz seker eridikçe 2ser kaşık daha ekleyelim..Tüm şeker bitinceye kadar böyle devam edelim..hamur katılasıp çırpılmakta zorlanır hale gelince hamuru sıkma torbasına alalım..Yaglı kagıt serili tepsiye daireler çizerek sıkalım sıkmatorbasını yukarı dogru çekelim ki sivrilik olussun..Tüm bezeleri yaptıktan sonra damla çikolatayla gözler yapalım..Çikolataları içe doğru batırın ki pişerken düşmesin..Önceden ısıtılmıs 90 derecelik fırında yaklasık 1 saat üzeri beyaz kalana kadar pisirin..AFİYET OLSUN..

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben yerim o hayaletleriiiii:)))

canimçektipişirdim dedi ki...

:)

Adsız dedi ki...

bayıldım:) çok basit gibi görünüyor ama gözleri olanını hayal etmemiştim hiç:))

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

ahahah!! çok şeker olmuşlar çok ciciler.. ellerinize sağlık çok neşeli bu bezeler! blogunuzun adına bayıldım:) canım çekti pişirdim, ohh ne ala!!!

buzlubadem dedi ki...

çok şirinler :)

marifet ellerimizde dedi ki...

bezeye benımklıer bayılır.bunları ılk kez gordum ellerıne saglık..bayıldımmm.hala bıtıremedım blogunu tum tarıfler bırbırınden guzel emegıne saglık:)sevgıler.....

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

ellerine sağlık canım harikalar