MALZEMELER:
sarmalık tavuk
300 gr mantar
1 sogan
2 diş sarımsak
sıvıyag
tuz,karabiber
limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Önce mantarları küçük küçük dograyıp tavaya alın.Tavayı orta atese koyun mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar pişirip,suyunu cekince sıvıyagını ekleyin..ince dogradıgınız sarımsak ve soganı mantara ekleyip kavurun..en son baharatlarını ekleyip krıstırıp sogumaya burakın..
Tavukların kenarlarına mantarlı harçtan koyup sarın bitis yerinden kürdanla tutturun.Tavukları fırın kabına alın üzerine limon suyu sürün salçalı su yapıp dökün 175 derecelik fırında yaklasık 1 saat pişirin..
KESTANELİ PİLAV
MALZEMELER:
3 su bardagı pirinc
1 sogan
300 gr kestane
1 çorba kasıgı tereyag
yarım çay bardagı sıvıyag
1 su bardagı kaynar et suyu
1 tutam dereotu
tuz,kaynar su
süslemek için dereotu
HAZIRLANIŞI:
Pirincimizi yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi icin bekletiyoruz.Tenceremize sıvıyag ve tereyagı alıp erittikten sonra pirincimizi ekliyoruz..Tuzunu döküp 5 dk. kavurduktan sonra fırında kızartılmıs,kabukları soyulmus kestaneleri de ilave edip kaynar suyu ve et suyunu üzerine döküyoruz..Üzerine bir parmak cıkacak kadar su olması yeterlidir..Tuzunu da ayarladıktan sonra pilavımızı kapagı kapalı olarak kısık ateste pisiriyoruz..Altını kapattıktan sonra 10 dk. demlendirin..Pilavımızı servis etmeden önce üzerine ince dogranmıs dereotunu serpip karıştırıyoruz ve bekletmeden servis ediyoruz..AFİYET OLSUN..
7 yorum:
İkisinide çok severim hele içinde dereotu olan pilavlara bayılırım ellerinize sağlık harika görünüyorlar
sevgiler...
mantar yemiyorum ama pilavın görüntüsüne bayıldım arkadaşım.ellerine sağlık.harika olmuş.sevgiler.
tskler yorumlarınız için..
Özellikle pilavi tatmak isterdim. Ellerinize saglik. Sevgiler...
afiyet olsun nesrin dereotunu seviyorsan deneyebilirsin kestane katmadan normal pilava piştikten sonra,yiyeceğin kadarına ekleyebilirsin..
offf süper görünüyor. Ben bayılıırm kestaneli pilava ama hiç denemedim. Ellerine sağlık..
bence denemelisiniz değişik tatlara açık olanların beğeneceği bir tarif..
Yorum Gönder