11 Mart 2011 Cuma

MANTARLI LAZANYA

lazanyayı ilk defa denedim ve çok sevdim.bundan sonra sık sık yapmayı düşünüyorum çok harika bi lezzet denemediyseniz deneyin derim..benim lazanyam haslama gerektirmeyen lazanyalardandı haslamadan kullandım..Paketin dısında ki pisirme önerisini mutlaka kontrol edin..


MALZEMELER:
9 yaprak lazanya
400 gr. mantar
1 sogan
3 yemek kasıgı zeytinyagı
1 kırmızı biber
100 gr. rendelenmiş kasar peyniri
tuz,karabiber

BESAMEL SOS:
50 gr tereyagı
3.5 su bardagı süt
1 yemek kasığı sıvıyğ
2 yemek kasıgı tepeleme un
tuz

HAZIRLANISI:
Mantarları ince dograyın.Biberlerin cekirdeklerini cıkartıp serit halinde dograyın.Soganı yemeklik dograyıp zeytinyagında pembelesinceye kadar kavurun.Mantarları ekleyip 2-3 dakika soteleyin.Biberleri ekleyip sebzeler yumusayıncaya kadar pisirin.Tuz,karabiber ekleyin.Besamel sos için tereyagını ve sıvıyagı tvada ısıtın.Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun.Karıstırmaya devam ederken yavas yavas sütü ekleyin ve koyulasıncaya kadar pisirin.Tuz ekleyin.Besamel sosdan üzerine koymak için biraz ayırıp geri kalanını sebzelere ekleyip karıstırın.Fırın kabını yaglayıp yanyana 3 lazanya dizin.Üzerine mantarlı harcın yarısını yayın.Kasar peynirinden bir miktar serpistirip üzerine üç lazanya dizin.Aynı işlemi tekrarlayın.En üste besamel sos sürüp kasar peyniri serpistirdikten sonra 200 dereceye ayarlanmıs fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.AFİYET OLSUN..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

oohhh misler gibi bir yemek bizim evin favorilerindendir lazanya çok yapılır bizde ellerine sağlık canım
ben eskiden haşlanarak yapılan kalın lazanyaları kullanıyordum rulo şeklinde yapardım çok güzel olurdu ama biraz zahmetli olurdu
şimdi haşlanmayan lazanyadan alıp döşeyerek yapıyorum seninki gibi daha kolay oluyor ancak ben kaynar suya her yaprağı bandırıp çıkarıyorum sonra döşeyip yapıyorum o zaman daha yumuşak ve daha nefis oluyor tavsiye ederim
sevgiyle afiyetle kal

olsada yesek suzan dedi ki...

Lazanyayı çok severim mantarlı hiç yapmadım bir dahaki lazanyam mantarlı olacak ellerinize sağlık
sevgiler...