10 Mart 2011 Perşembe

MANTARLI TAVUK SARMA ve KESTANELİ PİLAV



 
ben tavuk sarmayı gögüs etiyle yapıyorum yagsız olduğu için,isterseniz siz fileto kullanabilirsiniz..alırken sarküteri de tavuk sarma yapacagım derseniz onlar inceltiyorlar..Tavugun üzerine güzel kızrması için limon suyu sürdüm pişmesine yakın tozseker serpiştirmistim oda kızarması icin,sanırım bu ikisinin etkisiyle çok kuru olmuştu..Keserken çatladı..Normalde üzerine limon suyu sürmediğim zamanlarda kuru olup çatlamıyordu ama güzelde kızarmıyordu..Bu sefer sıvıyag sürmedim üzerine ondan da catlamıs olabilir..İsterseniz limon suyu yerine sıvıyagda sürebilirsiniz..


MALZEMELER:
sarmalık tavuk
300 gr mantar
1 sogan
2 diş sarımsak
sıvıyag
tuz,karabiber
limon suyu

HAZIRLANIŞI:
Önce mantarları küçük küçük dograyıp tavaya alın.Tavayı orta atese koyun mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar pişirip,suyunu cekince sıvıyagını ekleyin..ince dogradıgınız sarımsak ve soganı mantara ekleyip kavurun..en son baharatlarını ekleyip krıstırıp sogumaya burakın..
Tavukların kenarlarına mantarlı harçtan koyup sarın bitis yerinden kürdanla tutturun.Tavukları fırın kabına alın üzerine limon suyu sürün salçalı su yapıp dökün 175 derecelik fırında yaklasık 1 saat pişirin..



                                                           KESTANELİ PİLAV



MALZEMELER:
3 su bardagı pirinc
1 sogan
300 gr kestane
1 çorba kasıgı tereyag
yarım çay bardagı sıvıyag
1 su bardagı kaynar et suyu
1 tutam dereotu
tuz,kaynar su
süslemek için dereotu

HAZIRLANIŞI:
Pirincimizi yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi icin bekletiyoruz.Tenceremize sıvıyag ve tereyagı alıp erittikten sonra pirincimizi ekliyoruz..Tuzunu döküp 5 dk. kavurduktan sonra fırında kızartılmıs,kabukları soyulmus kestaneleri de ilave edip kaynar suyu ve et suyunu üzerine döküyoruz..Üzerine bir parmak cıkacak kadar su olması yeterlidir..Tuzunu da ayarladıktan sonra pilavımızı kapagı kapalı olarak kısık ateste pisiriyoruz..Altını kapattıktan sonra 10 dk. demlendirin..Pilavımızı servis etmeden önce üzerine ince dogranmıs dereotunu serpip karıştırıyoruz ve bekletmeden servis ediyoruz..AFİYET OLSUN..

7 yorum:

olsada yesek suzan dedi ki...

İkisinide çok severim hele içinde dereotu olan pilavlara bayılırım ellerinize sağlık harika görünüyorlar
sevgiler...

mutfagabuyrun dedi ki...

mantar yemiyorum ama pilavın görüntüsüne bayıldım arkadaşım.ellerine sağlık.harika olmuş.sevgiler.

canimçektipişirdim dedi ki...

tskler yorumlarınız için..

nesrin dedi ki...

Özellikle pilavi tatmak isterdim. Ellerinize saglik. Sevgiler...

canimçektipişirdim dedi ki...

afiyet olsun nesrin dereotunu seviyorsan deneyebilirsin kestane katmadan normal pilava piştikten sonra,yiyeceğin kadarına ekleyebilirsin..

Hayatın Tatları dedi ki...

offf süper görünüyor. Ben bayılıırm kestaneli pilava ama hiç denemedim. Ellerine sağlık..

canimçektipişirdim dedi ki...

bence denemelisiniz değişik tatlara açık olanların beğeneceği bir tarif..