Tarif annemin bi arkadasına ait çok bereketli ve çok lezzetli oluyor..Cananın fındıklı kurabiyelerinden sonra ki favori kurabiyem.Ben cananın tarifini hiç denemedim ama onda çok yedim,bu tarif benim kendi yaptığım kurabiyeler içinde favorim..Tek atımlık kıyır kıyır bi lezzet:))
MALZEMELER:
250 gr tereyag
3 çorba kasıgı pudra sekeri
1 su bardagı çekilmiş fındık
3 su bardagı un
ÜZERİ İÇİN:
pudra sekeri ve tarçın karısımı
HAZIRLANISI:
Tereyagı ve pudra sekerini karıstırma kabına alıp karıstırın.Fındıgı ve unu ilave edip ele yapışmayan yumusak bi hamur elde edin.Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yaglı kağıt serili fırın tepsisine dizin(kurabiyenin özelliği minik minik olusu,biraz sabır istiyor ama sonuç güzel oluyor).175 derecelik fırında pişirin.Fırından alıp soğuduktan sonra üzerine pudra sekeri ve tarçın karısımını serpiştirin..
10 yorum:
nasılda canım çekti.harika görnyor canım.süper kurabiyeler olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
Un kurabiyesi zaten çok güzel oluyor,bir de tarçın aroması girince eminim nefis olmuştur.Ellerinize sağlık:)
cok severim un kurabiyesini tarcinli daha guzel olmustur ellerine saglik sevgiler
Ellerine saglik. Ben de cok severim bu kurabiyeleri.
Sevgiler
ellerine sağlık canım enfes olmuş
seevgiler..
Minik minik bıraz sabır ıstesede görüntü ve tat harika olacaktır mutlaka.Tarçınlı olarak denıyecegım ellerınıze saglık
Bir kaç sene önce çok takmıştım bu kurabiyeye,sık sık yapardım.
Ellerine sağlık canım, hek güzel görünüyor.
ımmm olsa da yesem nefis görünüyor elinize saglık
Bu tarifin eksik olduğunu düşünüyorum, hamuru hiç de yumuşak bir hamur olmadı hatta hamur bile olmadı sanırım un miktarını biraz fazla yazmışsınız.
Olabilir genelde un yavas yavas katiliyor zaten kivama gore..markadan markaya gore de degisiyor unun kivami..
Yorum Gönder