5 su bardağı un
10 gr kuru maya
2 yumurta
1 tutam tuz
2yemek kasıgı yogurt
2 yemek kasığı tereyağ
1 çay bardagı süt
1 çay bardagı su
1 çay bardağı tozseker
KREMASI İÇİN:
3 su bardagı süt
3 yemek kasıgı un
2 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 su bardagı tozseker
ÜZERİ İCİN:
150 gr. bitter çikolata(ben sütlü kullandım)
3/4 çay bardagı krema
ince cekilmis antap fıstıgı
HAZIRLANISI:
Kek için,unu bir kaba alıp seker ve tuz ile harmanlayın ve ortasını havuz gibi acın.İcine maya,yumurta,yogurt,su,süt ve yumusatılmıs tereyagı ilave edin.Unu kenarlardan alıp yavas yavas ekleyerek yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparıp yuvarlayın.Fırın tepsisine yağlı kagıt serin ve hamurların üzerine hafifce bastırarak tepsiye yerlestirin.Üzerini örterek mayalanmaya bırakın.175 derecye ayarlanmıs fırında pisirin.
Kreması için,yumurta sarısı,süt,un,seker ve vanilyayı bir tencerede koyulasıncaya kadar pişirin.Arada karıstırarak sogumaya bırakın.Krema sıkma torbasına doldurun.Kekleri enlemesine ortadan kesip kremayı içlerine sıkın..
üzeri icin,krema ve cikolatayı birlikte eritin.Keklerin üst kapaklarını tel ızgara üzerine dizin.Sosu üzerlerine gezdirip fıstık serpistirin ve sogumaya bırakın.Kapaklarını kapatıp servis yapın..AFİYET OLSUN..
Tarif lezzet dergisinden..
12 yorum:
Harika görünüyor ellerine sağlık...
tsk ederim suzan hanım..
Çok da severim harika olmuşlar ellerine sağlık.
sağolun handan hanım bende ilk defa denedim ama çok sevdim profiterol gibi ama daha dolu dolu..
bu ne güzel görüntü ellerine sağlık
tsk ederim gizemli tatlar..
Bu harka pastaciklarindan 3 tane alip kaçiyorum, ellerien saglik canim. Blogun hayirli olsun
tskler ayla hanım..
çok canım çekti hani bana da yapacaktın
ellerinize sağlık :)harika görünüyor
BENİM DE CANIM ÇEKTİ, AMA BEBEĞİM AĞLIYOR PİŞİREMİYORUM :((
alman pastasına bayılırım,tarif ararken nette, en çok sizin tarifiniz hoşuma gitti,elinize sağlık.
Umre'ye gitmişsiniz. ALLAH(C.C) kabul etsin. bize de nasip olur inşAllah :)
Yorum Gönder