bu tarifi beni etkinliğe davet eden arkadasım pasasoframın Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ne gönderiyorum..
MALZEMELER:
5 yumurta
1 su bardagı seker
6 çorba kasığı un
5 çorba kasıgı irmik
5corba kasıgı hashas
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
SERBET İÇİN:
5 su bardagı su
4 su bardagı seker
HAZURLANISI:
Yumurta ve sekeri mikserle seker eriyene kadar çırpın.Diğer malzemeleri ekleyip tahta kasıkla karıstırın..Yaglı kagıt serili dikdörtgen borcama hamuru dökün.175 derecelik fırında pişirin.Pişen ve ılıyan keki yağlı kagıtla ters kaldırıp,borcama ters çevirin(Yaglı kagıt üste gelecek sekilde).Yaglı kagıdı kekten ayırın.Ilık tatlıya ılık serbeti döküp dinlenmesi icin buzdolabına bırakın.AFİYET OLSUN..
6 yorum:
Tatlı çok nefiss olmuş,ellerinize sağlık....
ellerinize sağlık,çok güzel olmuş.
ooffff! bayılırım bu tatlıya beeeen:)
eline sağlık afiyet olsun
sevgiler canım
cooo tsk.ederim arkadasim eldim tarifi:)
Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun
turkiyede iken ablamin hashasli kekini yemistim,tadi enfesti sizin kekiniz de burdan cok leziz gorunuyor gecenlerde canim istedi hatta, ama burda hashas bulmak zor oldugu icin yapamamistim...
Yorum Gönder