18 Mart 2011 Cuma

HAHASLI REVANİ 2

bu tarifi beni etkinliğe davet eden arkadasım pasasoframın Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ne gönderiyorum..

MALZEMELER:
5 yumurta
1 su bardagı seker
6 çorba kasığı un
5 çorba kasıgı irmik
5corba kasıgı hashas
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

SERBET İÇİN:
5 su bardagı su
4 su bardagı seker

HAZURLANISI:
Yumurta ve sekeri mikserle seker eriyene kadar çırpın.Diğer malzemeleri ekleyip tahta kasıkla karıstırın..Yaglı kagıt serili dikdörtgen borcama hamuru dökün.175 derecelik fırında pişirin.Pişen ve ılıyan keki yağlı kagıtla ters kaldırıp,borcama ters çevirin(Yaglı kagıt üste gelecek sekilde).Yaglı kagıdı kekten ayırın.Ilık tatlıya ılık serbeti döküp dinlenmesi icin buzdolabına bırakın.AFİYET OLSUN..

6 yorum:

yedirenk dedi ki...

Tatlı çok nefiss olmuş,ellerinize sağlık....

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

ellerinize sağlık,çok güzel olmuş.

Unknown dedi ki...

ooffff! bayılırım bu tatlıya beeeen:)
eline sağlık afiyet olsun
sevgiler canım

PaSaSofraM dedi ki...

cooo tsk.ederim arkadasim eldim tarifi:)

yildiz dedi ki...

Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun

Sanattryemek dedi ki...

turkiyede iken ablamin hashasli kekini yemistim,tadi enfesti sizin kekiniz de burdan cok leziz gorunuyor gecenlerde canim istedi hatta, ama burda hashas bulmak zor oldugu icin yapamamistim...