3 Mart 2011 Perşembe

KANDİL SİMİDİ

MALZEMELER:
1/2 paket margarin
2 kahve fincanı sıvıyag
1 kahve fincanı sirke
2 çay kasığı tuz
1 çay kaşığı seker
1 yumurta(sarısı içine,akı dışına)
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
susam

HAZIRLANIŞI:
yumurtanın akı ve susam haricinde ki malzemeleri yoğurup kulak memesi kıvamın da bir hamur elde edin.hamuru yarım cm kalınlığında açıp kandil simidi kalıbıyla kesin.eger kalıbınız yoksa hamurdan parçalar koparıp ince seritler elde edin,seritlerin iki ucunu birleştirip simit sekli verin.simitleri önce yumurta akına daha sonra susama bulayıp 175 derecede kızarana kadar pişirin..AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok: