2 Mart 2011 Çarşamba

KÖSTEBEK PASTA


MALZEMELER:
3 yumurta
2 kahve fincanı seker
1kahve fincanı su
3 yemek kasığı kakao
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

KREMASI İÇİN:
3 su bardağı süt
4 tepeleme yemek kaşığı un
5 yemek kasığı seker
1 paket vanilya
1 muz
1 tatlı kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve sekeri mikserle seker eriyene kadar çırpalım.Suyunu ilave edip karıştıralım.Unu,kabartma tozunu,vanilyayı,kakaoyu bi tabakta karıştırıp eleyerek yumurtalı karışıma ekleyelim.Tahta kaşıkla hamuru söndürmeden karıştıralım.yağladığımız mini fırın tepsisine bosaltıp,150 derecede önceden ısıtılmış fırında fazla kurutmadan pişirelim..
     Krema için;vanilya,margarin ve muz haricinde ki malzemeleri karıştırarak pişirelim..Ilıyınca margarin ve vanilyayı ekleyip mikserle 5dk.çırpalım.Muzu küçük doğrayıp kremaya ekleyelip karıştıralım.
    Pişip soğuyan keki çay bardağı ile yuvarlak keselim.(yuvarlakları sütle ıslarsak yas pasta kıvaminda olur)..Kalan kek parçalarını rondada çekip bi tabağa alalım.yuvarlak parçadan alıp üzerine 1 yemek kasığı dolusu krema koyup,parçalanmış kek parçalarının üzerine atalım.Kremanın üst kısmının kek parçalarıyla kaplanmasını saglayalım.Düzgün görünmesi için elimizle yuvarlak şekil verelim..AFİYET OLSUN..

1 yorum:

yasamak guzeldir mi dedi ki...

bayıldım ben sana yaaa.yanlıs anlama yaptıklarına degıl sana masallah. ne becerı ya rabbım...ben napıyordum o sırada acaba