bence lezzeti çok güzel bi yemek içinde et olmamasına ragmen etli gibiydi tadı..
MALZEMELER:
4 büyük boy patates
1 kase mantar
3 diş sarımsak
1 sogan
2 biber
3 domates
1 kase yoğurt
1 su bardagı kasar peyniri rendesi
tuz,karabiber
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra enine 2 ye bölüp bıcagın ucuyla ic kısmını cıkartıyoruz.Bol yagda altın sarısı oluncaya kadar patatesleri kızartıyoruz(ben sağlıklı olması icin hasladım patatesleri,haslama tadı çok belli olmadı) havlu kağıt üzerine alıp tuz serpiyoruz.Fırın kabına diziyoruz.Bir tavaya sıvıyag döküp sarımsakları ve soğanı soteliyoruz.mantarları ekleyip onuda soteliyoruz.Pesinden ince doğranmıs biberleri,domatesleri,tuz ve karabiberi ekleyip pisiriyoruz..Kızarttıgımız patateslerin ic bölümüne bu karısımı dolduruyoruz.Üzerine kasar rendesi serpiştirip önceden ısıtılmıs 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz..Fırından aldıktan sonra servis edecegimiz tabakların icine cırpılmıs yoğurttan koyup birer tane patates dolması oturtuyoruz.AFİET OLSUN..
5 yorum:
Sevdigim iki sebze,patates ve mantar eminimki nefis olmustur,
ellerine saglik olsun,
sevgiyle kal...
Bayıldım arkadaşım tarifine muhakkak haşlayarak denemek isterim sevgilerimle...
günlerdir patatesle değişik bir şeyler yapayım istiyordum tamda aradığım tarif oldu bu...
ellerine sağlık canım büyük ihtimalle yarın denerim:)
canım hem şık hemde güzel bir tarif olmuş,ellerine sağlık....
çok guzel gorunuyor, bu arada blogunun ismine bayildim :)
Yorum Gönder