bu yemeği ilk defa denedim lezzeti çok güzel oldu ama görüntüsü istediğim gibi olmadı.Habersiz misafirim geldiği için acele ettim üzerine domates,biber koymayı unuttum:))benim patlıcanlarım biraz fazla büyüktü daha küçük patlıcanlarla daha hos olur diye düşünüyorum.Bi daha ki sefere öyle deneyeceğim.Bir de bu tarifte patlıcanın içini oyduktan sonra kalan patlıcanı genelde kullanmıyorlar,ben küp dograyıp kızartıp kullandım içinde.İsterseniz kızartıp baska bişey de de kullanabilirsiniz,mesele patlıcanlı pilav bence harika oluyor..seçim sizin.buyurun tarife..
MALZEMELER:
4 bostan patlıcan
2 domates
1 sogan
2 adet tavuk gögsü
3 adet yesil biber
1 yemek kasıgı domates salcası
tuz.karabiber
HAZIRLANISI:
Patlıcanları alacalı soyup,enlemesine ikiye bölün.Ortalarını oyup kızartın.Ortalarından cıkardıgınız parcaları da küp dograyıp kızartın.Yag koyduğunuz tavada kusbası dogradıgınız tavukları soteleyin.Tavuklar pişmeye baslayınca sogan ve yeşil biberi ilave edin.Tavuklar kızarmaya baslayınca domatesi,kızarmıs patlıcan iclerini ve salcayı ekleyin.Suyunu cekene kadar pişirin.Tuz ve baharatlarını ekleyip ocaktan alın.Kızarttıgınız patlıcanların icini tavuklu harçla doldurun.İcini doldurdugunuz patlıcanları fırın kabına alın.Salçalı su yapıp üzerine dökün ve fırında suyunu çekene kadar pişirin..AFİYET OLSUN..
9 yorum:
bence nefis olmuş eline sağlık:)
sevgiler
patlıcan olsun çamurdan olsun nefis görünüyor ellerine sağlık canım.
Süper olmuş canım buradan öyle gözüküyor daha ne olsun:)ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun:)
Bu tarifi hazırlarken ben patlıcanların içini oymadan kızartıyorum bir kaşık ile içine bastırıp öylece çukurlaştırıyorum
bir de böyle denemelisin daha pratik oluyor canım.
çok öpüyorum seni...
tskler yorumlarınız için..
inci yemek sağol cnm önerin için bir daha ki sefere dediğin gibi yapacağım:)
Sunum çok güzel nefis olmuş canım ellerine sağlık.
selam canım domatesi biberi unutsanda güzel olmuş:)))
ellerine sağlık aynı yemek bugün Mintinin mutfağında da var şimdi gördüm:)
afiyet olsun
bencede nefiss görünüyor :) ellerine saglik canim afiyetler olsun.. sicacik sevgiler
bende etlisini yapmıştım ellerine sağlık nefis olmuş canım
bunun üzerine mutlaka kaşar kullanın ben öyle yapıyorum çok lezzet katıyor
Yorum Gönder