5 Mart 2011 Cumartesi

YOĞURT ÇORBASI















MALZEMELER:
1/2 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 çorba kasığı tereyağ
tuz,kuru nane

TERBİYESİ:
1 su bardağı yoğurt
1.5 çorba kasığı un

HAZIRLANIŞI:
Pirinçleri 1.5 su bardağı suyla suyun tamamını çekene kadar haslayın..Haslanan pirinçlere 3.5 su bardağı suyu ekleyip kaynamasını bekleyin.Kaynayan suya tereyağ ilave edin..Baska bi kabın içinde un ve yoğurdu güzelce çırpın..kaynayan pirinçlerin suyundan 2 kepçe yoğurtlu karısıma ekleyip karıştırın..Terbiyeyi yavas yavas kaynamakta olan pirinçlere ilave edin..Karıştırarak bi taşım daha kaynatın.Nane ve tuzunu ekleyip altını kapatın..AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok: