4 Nisan 2011 Pazartesi
BAL KABAKLI PASTACIK
MALZEMELER:
5 yumurta
5 fincan seker
5 fincan un
1 fincan ılık su
1 paket kabartma tozu
1 kg. balkabağı
2 su bardagı seker
1 poset kremsanti
1 su bardagı süt
HAZIRLANISI:
Kek için yumurta ve sekeri 5 dakika çırpın.Ilık suyu ilave edip karıstırın.Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.Yaglanmıs dikdörtgen borcama hamuru bosaltın ve 175 derecelik fırında pişirin.Temizleyip,dilimlediğiniz kabagın üzerine 2 su bardagı sekeri döküp,bir gece bekletelim.Beklettiğimiz kabakları ağzı kapalı yumusayana kadar pişirelim.Piştikten sonra suyunu süzün ve blender veya çatalla ezin.Ilımaya bırakın.Ilıyan kabagı ikiye bölün ve yarısına sütle çırptığınız kremsantiyi ekleyin.Pişen ve soğuyan kekten yuvarlak çemberle parçalar çıkarıp ikiye bölün .Kekin alt parçalarını meyve suyu veya sütle ıslayın ve üzerine kremsantili kabak püresinden koyup diğer parçasını üzerine kapatın.Ayırdıgınız kabak püresiyle keklerin her yerini kaplayıp kenarlarına fındık serpin.Üzerini kabak dilimi ve kremsantiyle süsleyip servis yapın..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
çok farklı bir tarif ama süper olmuş canım.sunumda harika.ellerine sağlık.öpüyorum.
çok güzel görünüyor giresun kabağıyla müthiş olmuştur lezzeti ellerine sağlık canım...
Bal kabağını zaten çok severim.Birde pastada olursa nefiss nefiss..
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
Nede güzel görünüyor pastan canım.
Ellerine sağlık canım.
Aaaaa gelmiş merak ettiğim pastacık çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık
şimdi olsaydı inan bir tanesini hemen hüpletirdim:))))
sağlıcakla kal
Ne kadar güzel olmuş bayıldım! Ellerine sağlık...
Canım ellerine sağlık ancak bu kadar lezzetli olabilirdi ben bayılırım kabakla yapılan lezzetlere sevgilerimle...
çok hoş görünüyor, elinize sağlık:)
canım çok güzel görünüyor pastacıkk çok masumm çookk şirinn:))
ellerine saglık.
sunuma bayıldım,ellerine sağlık,sevgiler...
bir ben denemedim şu kabaklı pastaları :(.görüntü harika olmuş,mini pastaları hep sevmişimdir.ellerine sağlık cnm.
Yorum Gönder