2 Nisan 2011 Cumartesi

HÜNKAR BEGENDİ


MALZEMELER:
750 gr et
2 soğan
1 yemek kasığı salça
1 yemek kasığı tereyağ
1 çay kasığı tuz
karabiber

BEGENDİSİ İÇİN:
5 orta boy patlıcan
2 yemek kasıgı tereyag
2 yemek kaşığı un
1 su bardagı süt
1 çay kaşığı tuz
karabiber

Eti önce düdüklü tencerede 20-25 dakika haslıyoruz.Soganı tereyagla kavurup,haslanmış eti ilave ediyoruz.Tuzuu,biberini ekleyip biraz daha pişiriyoruz.Begendi için patlıcanı közleyip,akan suyun altında kabuğunu soyuyoruz.Soyduğumuz patlıcanı limonla ovuyoruz.Teryağını bi tencereye alıp,unu ekleyip pembelesene kadar kavuruyoruz.Sürekli karıstırarak soğuk sütü azar azar ekliyoruz.Koyulasınca patlıcanı ekle 10 dakika pişiriyoruz.Tuzunu karabiberini ekleyip atesten alıyoruz.Pütür pütür olmasını istemiyorsak blenderden geçiriyoruz.Sunum için tabağa beğendiyi alıp,üzerine etleri koyuyoruz..

16 yorum:

PaSaSofraM dedi ki...

günaydin arkadasim, hünkar begendi hic yemedim yapmadimda bizim ama cok merak ediyorum tatini, Ellerine saglik güzel görünüyor

Aycan dedi ki...

oFFFF Bayılırım, benim ablam sürekli yapar ve severek yediğim bir yemek.Ellerine sağlık canım müthiş görünüyor.

Sevgiler;

sevda dedi ki...

hünkarın beğendiği kadar var canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

♥ Hasretli Lezzetler ♥ dedi ki...

en favorilerimdendir :) ellerine saglik canim nefiss görünüyor..sicacik sevgiler

olsada yesek suzan dedi ki...

yemede yanında yat yani bayırım çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım...

yedirenk dedi ki...

of of bayılırım,ellerine sağlık...

Gizemli Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık, ben de çok severim.

Selen Cake Turkish Cuisine dedi ki...

Ellerine saglik. Patlicanin her cesidine bayilirim. Cok guzel gozukuyor.

Hayatın Tatları dedi ki...

Hünkar beğenmniş biz nasıl beğenmeyelim. bende bayılırım.:)

çeşnici Handan dedi ki...

Harika olmuş çok da severim ellerine sağlık.

yemekbiraşk dedi ki...

çok severim yazında sık yaparım:) nefis olmuş
sevgilerimle..

pinaripekci dedi ki...

hünkar beğenmekle yetinmiş ben bayılıyorum buna:) patlıcanı sadece ezmede ve bu şekilde severim zaten..ellerinize emeklerinize sağlık..paylaşım için kocaman teşekkürler..sevgi selam ve dua ile..

Baharcicegi dedi ki...

bizim ev halkinin en severek yedigi yemektir nefis görünüyor eline saglik

ZUHAL dedi ki...

Merhaba.Güzel ziyaretiniz için çok teşekkür ederim öncelikle..Sayenizde bu kadar güzel bir blogtan haberim oldu.Çok beğendim blogunuzu.Çok şık ve çok yararlı.Keyifle sizi izlemeye başladım.Sevgiyle kalın....

papatya68 dedi ki...

Aaaa bende beğendim bende varmı bir tabak daha:)
eline sağlık canımcığım nefis bir yemektir beğenmeyeni tanımıyorum

bana erikli gülü sormuşsun inşaallah yayınlayacağım da bir yanlışlık sonucu resim yayına girdi ben kaldırdım hazır değil diye

şimdi bende senin bloğunda balkabaklı pastacık remini göremiyorum halbuki kumanda panelimden çok güzel görünüyor sendemi kaldırdın?

sevgiler canım

hunerlieller dedi ki...

6 Ekim /26 Ekim 2011 Tarihleri arasında yapılacak olan PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE Tüm blog ve sitesi olan arkadaşlarım davetlidir.
http://hunerlieller.net sitemden yada hunerli_eller@hotmail.com
adresinden bana ulaşabilirsiniz.