Hemen hemen herkesin bildiği pratik bi tarif.Aslında içine ceviz veya fındıkta konulabilir ama ben acele yaptığım için koymayı unutmuşum..
MALZEMELER:
2.5 su bardağı süt
125 gr margarin
1 su bardagı seker
1 paket vanilya
1 su bardagı+1 çorba kaşığı un
hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Unla yağı kavurun,şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin.Sütü yavaş yavaş ekleyip,çırparak pişirin.Koyu muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.Vanilyayı ekleyip 15 dakika mikserle çırpın.Buz dolabında en az 2-3 saat bekletin.Soğuyunca elinize yapışmaması için doktor eldiveniyle parçalar koparıp yuvarlayın.Hindistan cevizine bulayıp servis yapın...
14 yorum:
ellerine saglik canim top top hazirlanan yiyecekleri hep sevmisimdir...
çok severim canım elleine sağlık nefis görünüyorlar
sevgiler
Çok severim bir keresinde annemin misafirlerine yapmıştım dediğin gibi aralarına da fındık herkes çok beğenmişti...Ellerine sağlık cnm..
sütlü tatlıları çok severim canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
tam sultanlara layık bir tatlı adı gibi eline sağlık...
Ben hic denemedim ama resmini görünce "hemen yapmaliyim" dedim :)
Eline saglik cnm.
Bende birkaç defa yaptım.Gerçekten lezzetli oluyor.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
Cok kolay ve lezzetli bir tatli. Ellerine saglik...
Bizim evde de çok sevilir. canım ellerine sağlık.
Mmmmm. Eminim nefis olmuştur, ellerine sağlık.
Herkesin çok sevdiği bir tatlı, ellerinize sağlık. Sevgiler.
Ellerine sağlık arkadaşım çok lezzetli olmalılar aynı lokum gibi duruyyorlar sevgilerimle...
ben bu lezzeti çok seviyorum ellerine sağlık canım..
sevgilerimle...
edacım ben normalde lorum lokum yemiyorum..bu tatlı daha çok top tavuk gögsü gibi sunumu farklı..
Yorum Gönder