24 Haziran 2011 Cuma

ELMALI KURABİYE 2


MALZEMELER:
125 gr tereyağ
1/2 çay bardagı yogurt
1/2 çay bardagı sıvıyag
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
un
İÇ MALZEME:
4-5 elma
3 yemek kasıgı tozseker
1 çay kasıgı tarcın
pudra sekeri

HAZIRLANISI:
Hamur için un haricinde ki malzemeleri karıstırın,unu ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edin.Hamuru yarım saat buzdolabında bekletin.İç malzeme için elmaların kabugunu soyup rendeleyin.Bir tavaya alıp toz sekeri ekleyin ve bıraktığı suyu çekip yumusayana kadar pişirin.Altını kapatıp tarçını ekleyin ve soğumaya bırakın.Hamurdan parçalar alıp merdaneyle yuvarlak açın,yuvarlakları üçgen parçalara bölün uzun kenarına iç harctan koyup sarın.Yağlı kagıt serili tepsiye dizip 175 derecelik fırında pişirin.Fırından çıkıp soguyunca pudra sekeri serpip servis edin..

13 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çocukluğumun en sevdiğim kurabiyesi, şimdide çok seviyorum tabiki:)

Ellerine sağlık canım..

birsence dedi ki...

ne güzel bir site çok beğendim ellerinize sağlık...

medura dedi ki...

Elinize sağlık, ben de canım çekip pişireceğim bu gidişle:)

yemekbiraşk dedi ki...

eline sağlık canım
nefis gözüküyor..
sevgilerimle...

pembe kekik dedi ki...

Elmalı kurabiye benim en sevdiğim kurabiye ve benim için klasikleşmiş bir tat.Elinize sağlık...

muhabbetsofrasi dedi ki...

sanırım blogerlar bugün elmalı kurabiye pişirmişler :)

canbogazdan dedi ki...

Ellerine saglik canim, nasil guzel kokar o tarcinli elma :)

ebrulitatlar dedi ki...

En sevdiğim kurabiyelerin başında gelir. Nefis görünüyorlar. Ellerine sağlık. Sevgiler..

Erguvan Vakti dedi ki...

Mmmmm,benim de canım çekti,çok güzel olmuş,öptüm.

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım en sevdiğim kurabiyelerden biridir sevgilerimle...

zeymuran dedi ki...

ohh ne güzel olur şöyle tarçın kokulu,ellerıne sağlık,miss

~Hülya~ dedi ki...

Sanırım herkesin istisnasız sevdiği bir tat bu :) Ellerine sağlık canım.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

2 gün önce bende piknik için hazırladım..gidip gelip bir tane yiyorum..Klasik ama harika bir lezzet ellerine sağlık