20 Haziran 2011 Pazartesi

KÜNEFE

Muhallebili kadayıftan sonra kadayıfın en sevdiğim tatlısı künefeyi denemek nasip oldu sonunda:)Ne zamandır yapmak istiyordum ama malzeme bulamadığım için yapamıyordum giresunda yaş kadayıf pek yok.Giresuna has kuru kadayıf var,yas kadayıfı sadece cumartesi günleri üretiyor firma.Almayı unutup diğer cumartesinin gelmesini bekliyordum hep:)Sonunda aldım ve denedim.Tarifi bu videoyu izleyerek yaptım.Ben pekmez olarak keçi boynuzu pekmezi kullandım biraz fazla koymusum sanırım tadı cıkmıstı,siz yaparsanız pekmezi az koyun ve peyniri de biraz kalın dilimleyin.Tarifin miktarı tavaya göre değişeceğinden tam miktar vermiyorum..
MALZEMELER:
yaş kadayıf
pekmez
tereyag
tuzsuz dil peyniri veya tuzsuz mozerella

SERBETİ:
bire bir ölçek seker ve su

HAZIRLANIŞI:
Tereyagı ve pekmezi karıstırın(pekmez çok az olsun).Künefeyi yapacagınız tavaya bolca sürün.(özgür usta bu şekilde dolapta bekletin demiş ama ben bekletmedim).Parçaladığınız kadayıfları elinizle bastırarak tavaya eşit sekilde serpiştirin.Arasına peynir dilimlerini koyup üzerine tekrar kadayıf serpiştirin ve bastırın.Ocağın en küçük gözünde kısık ateşte pişirin.Tabak yardımıyla çevirip diğer tarafını da pişirin.Diğer tarafını çevirirken tavayı tekrar yaglayın ama ilk seferki gibi bol değil az yağ kullanın.Pişer pişmez ılık serbeti üzerine gezdirin ve afiyetle yeyin:))

15 yorum:

marifet ellerimizde dedi ki...

o oooo tek gecerım..nasıl severım bır bılsen:)ellerıne saglık .
canım ısmını bulamadım sana hıtap ederken ısmını kullanmak ıstıyorum .bana ugradıgında yoruma yazarsan sevınırım .teşekkurler:))))

sevda dedi ki...

offfff.nasılda canım istedi görünce.harika olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

olsada yesek suzan dedi ki...

bayılırım ben künefeye, harika görünüyor giresun kadayıfıyla pek güzel olur zaten,kısmetse haftaya giresundayım canım görüşmek dileğiyle ellerine sağlık olsada yesem şimdi :)

canimçektipişirdim dedi ki...

tskler arkadaslar..
suzancım seninle tanışmayı çok istiyorum geldiğinde görüşelim muahakkak..

Erguvan Vakti dedi ki...

Canım sen ne yaptın yaaa,akşam akşam canım istedi,künefe benim en sevdiğim tatlı,ellerine kollarına sağlık.
Keçiboynuzunun tadı normal pekmeze göre keskin,o nedenle üzüm pekmezi daha iyi oluyor,imkan olsa da bir de Antakya peyniri ile denesen,tadına doyulmaz.
Kucak dolusu sevgiler.

Reyhani dedi ki...

Tek kelime kurmak istiyorum bu lezzetin üzerine...MÜÜKEMMEEEEELLLL :dellerine sağlık canım

PAPATYA PRENSES dedi ki...

pek leziz görünüyor canım. ellerine sağlık..

canbogazdan dedi ki...

Canim supersin yaa! Bu guzel tatliyi yapan ellerin dert gormesin :)

Tümay Öztürk dedi ki...

Ya sabah sabah oldu mu şimdi! Ellerine sağlık:)

Eylem dedi ki...

künefe benim en sevdigim tatlıdır.oglum peynir yemez ama künefe yerken içinde peynir oldugunu anlamaz o yüzden sık sık yapmaya çalışıyorum.ellerine saglık.

~Hülya~ dedi ki...

Zor bir işe girmişin canım ama görüntü harika. eminim tadıda öyledir, ellerine sağlık

mutfaksoleni dedi ki...

çok lezzetli görünüyor.emeğine sağlık..aranıza yeni katıldım.beklerim.

derya dedi ki...

Künefeye bayılırım ellerine sağlık arkadaşım sevgiler.

Hayat Cafe dedi ki...

Off diyetteyken yapılırmı bu...
Ancak böyle ekrandan bakabilirim ben bu bomba tatlıya
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.

olsada yesek suzan dedi ki...

canım telefonunu bana yazarsan gelince ararım seni cuma yola çıkacağız bir hafta giresundayım tanışmayı bende çok istiyorum inşallah görüşürüz...