2 Ağustos 2011 Salı

TAVUK BAGET KIZARTMASI

Ne zamandır tavuk yemiyordum ve tavuk yemegi yapmıyordum.Tavukların helal kesime önem verilmeden kesildikleriyle ilgili bi program izlemiştim çünkü..Ama nette gezinirken aytaç firmasının helal gıda belgesi aldığını okudum ve hemen tavuk alıp,yemegini yapıp hasret giderdim:))

MALZEMELER:
6 tavuk baget
3 yemek kasığı sıvıyag
1 yemek kasığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kasığı köri
2-3 diş sarımsak,tuz

HAZIRLANIŞI:
Tavuk haricindeki malzemeleri bi kapta karıstırın(sarımsak rendelenmiş olacak).Tavukları sosta 25-30' bırakın.Kalın tabanlı çelik bi tavada kısık ateşte kapağı kapalı pişirin.Ara sıra tavukları çevirin ve tencere de biriken sosu kasıkla tavukların üzerine sürün..

9 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Çok güzel pratik bir tarif ellerinize sağlık.

Hayatın Tatları dedi ki...

mmmmm ellerine sağlık. Tavuk özlenipte yendimi ayrı bir lezzetli oluyor bilirim.

olsada yesek suzan dedi ki...

merhaba canım bende tavuk alırken çok dikkat ederim, ellerine sağlık hayırlı ramazanlar...

Erguvan Vakti dedi ki...

Sosu harika,çok lezzetli olmuştur,ellerine sağlık canım.

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar, Hayirli Ramazanlar, ellerinize saglik, afiyet sifa olsun,
sevgiler...

sevda dedi ki...

süper bir ikli olmuş canım.ben çok severim tavuk ve pilavı.ellerine sağlık.öpüyorum.

Duygu dedi ki...

Kizarmis tavuk cok guzel oluyor gercekten. Ustelik kori de var baharatlar arasinda. Nefis olmustur eminim. Ellerine saglik...

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık hayırlı ramazanlar canım en pratik ve lezzetli yemeklerden biri iftara da çok uygun sevgiler...

maviii dedi ki...

nesif bir tabak:)