9 Ocak 2012 Pazartesi

KISIR

Kısırı yapmadan önce nette ufak bi araştırma yaptım,değişik bi tarif var mı diye ama gördüğüm kadarıyla tarifler hep aynı.Kuru soğanı ya kavurmadan çiğden koymuşlar ya da hiç koymamışlar.Ben salça ile kavrulmuş soganın kısıra ayrı bi lezzet kattığını düşündüğümden o şeklde yaptım..

MALZEMELER:
2 su bardagı ince bulgur
2 su bardagı sıcak su
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım demet maydonoz
taze soğan,tuz
nane,pulbiber,karabiber
sıvıyağ
limon suyu

HAZIRLANIŞI:
İnce bulguru ağzı sıkı bi saklama kabına koyup üzerine sıcak suyu ekleyin ve bulgurun suyu çekmesi için bi kenarda bekletin(Ben tupperware saklama kabı kullandım,ağzı sıkı saklama kabınız yoksa ocakta kısık ateste suyunu çektirerekte yapabilirsiniz).Sıvıyağ koyduğunuz tavaya doğradığınız kuru soğanı ekleyip kavurun.Soğanlar yumusayınca salçayı ekleyip karıştırın,biraz daha pişirip altını kapatın.Suyunu çekmiş olan bulgura kavrulmuş soğanı,ince kıyılmış maydonoz ve yeşil soğanı,baharatları,tuzu,limon suyunu ekleyip güzelce karıştırın ve servis edin..

23 yorum:

ihlamurcum dedi ki...

Bende soğanı ve salçayı kavurarak yapıyorum ve tadına doyum olmuyor. Yalnız sizin bu sitenin adı çok fena, canım çekti pişirdim.Siz paylaştıkça insanın canı çekiyor, sevgilerle

u.aydin dedi ki...

bak benim de canim cekti simdi.ne olacak?ellerine saglik.cok severim gisiri.sevgilerle.

sevda dedi ki...

sana katılıyorum canım.bende salçayla kavuruyorum.en güzelide böyle sanırım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Erguvan Vakti dedi ki...

Ellerine sağlık canım,kısır reddedemeyeceğim bir lezzet.

anne eli gibi dedi ki...

ben kaynar suy koyup çektirerek hiç yapmadım mutlaka salçalı yağda bulgurları kavurup azıcık su ekleyip çektiririm,çok güzel oluyor,birde öyle denemeni tavsiye dederim,ellerine sağlık çok güzel görünüyor,zaten kısır delisiyim,derhal yapıp yemek istiyorum:)
iyi haftalar..

Şehrinaz dedi ki...

ellerine sağlık canım.herkesin yapımı farklı oluyor bende soğanı kavururum sanki daha lezzetli oluyor:)
sevgiler...

** ZEL ** dedi ki...

Yaşasın!! Ben de bugün kısır yicem:)
Ellerine sağlık canım :)

fatosun mutfagından... dedi ki...

nefis..elleine sağlık canım..sevgiler

cafemuss dedi ki...

En genel geçer yöntemle yapmışsınız elinize sağlık kısırı çok severim :)

Noblesse dedi ki...

ellerine sağlık, kısırı sevmeyen yoktur heralde benim gibi, tarifini bir hafta sonu denicem inşallah.

bir kase lezzet dedi ki...

kısırı çok severim.
beni çocukluğuma götürdünüz:)

Tarif Diyarı dedi ki...

ayyy nasılda canım çekti:) ellerine sağlık arkadaşım.

~Hülya~ dedi ki...

Kısır bizim vazgeçilmezimiz :) Bu arada ben de kuru soğanı doğrarım ve bulguru kaynar suyla ıslattıktan sonra üzerine koyar ve kabın kapağını kapatırım. Bulgur şişene kadar soğanlarda suyun buharıyla yumuşar :)
Ellerine sağlık canım.

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Merhaba, orası Perşembe de yani eski karadeniz sahil yolu üzerinde, hemen hemen herkes biliyor o tarafta, ben artık Giresun'da yaşamıyorum maalesef Kırklareli'deyim artık. Ama Giresun'da çok ama çok güzel 2.5 yılımız geçti. Bu arada parmaklarımızı yesek blogum artık yayında değil ama sizi http://elifindefterinden.com 'a beklerim.

benim dünyam dedi ki...

Ellerine sağlık, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor, yani karnım tok olmasa kalkıp yapacağım :) bende soğanı salçayla kavurarak yapıyorum ve öyle daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. birde bol nar ekşisiyle offff tadına doyum olmuyor.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

çok severim kısırı. ellerine sağlık cnım.

kurabiyeevim dedi ki...

Ellerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor..
Sevgiler..
Çekilişime beklerim..
http://www.kurabiyeevim.com/sevgililer-gunune-ozel-cekilisimiz/

kurabiyeevim dedi ki...

Ellerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor..
Sevgiler..
Çekilişime beklerim..
http://www.kurabiyeevim.com/sevgililer-gunune-ozel-cekilisimiz/

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Biz de çok severiz kısırı. Kavrulmuş soğanlıyı daha çok severim. Ellerine sağlık, nefis olmuş. Sevgiler.

zeymuran dedi ki...

bugunlerde de oyle canım cekıyor kı harıka ellerıne sağlık canım

Pasta sarayim dedi ki...

Ellerine saglik canim.Ben icine ayrica ince dogranmis domates, renkli biberler ve salatalik koyuyorum.Böylece bol sebzeli bir salata oluyor.Sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

ohh favorim:)))
ellerine sağlık

Hayat Cafe Tarifleri dedi ki...

Kesinlikle haklısın canım..
Kavrulmuş soğan ve salça ayrı bir lezzet katıyor kısıra..
Ellerine sağlık .
Nefiss görünüyor.