Kısırı yapmadan önce nette ufak bi araştırma yaptım,değişik bi tarif var mı diye ama gördüğüm kadarıyla tarifler hep aynı.Kuru soğanı ya kavurmadan çiğden koymuşlar ya da hiç koymamışlar.Ben salça ile kavrulmuş soganın kısıra ayrı bi lezzet kattığını düşündüğümden o şeklde yaptım..
MALZEMELER:
2 su bardagı ince bulgur
2 su bardagı sıcak su
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım demet maydonoz
taze soğan,tuz
nane,pulbiber,karabiber
sıvıyağ
limon suyu
HAZIRLANIŞI:
İnce bulguru ağzı sıkı bi saklama kabına koyup üzerine sıcak suyu ekleyin ve bulgurun suyu çekmesi için bi kenarda bekletin(Ben tupperware saklama kabı kullandım,ağzı sıkı saklama kabınız yoksa ocakta kısık ateste suyunu çektirerekte yapabilirsiniz).Sıvıyağ koyduğunuz tavaya doğradığınız kuru soğanı ekleyip kavurun.Soğanlar yumusayınca salçayı ekleyip karıştırın,biraz daha pişirip altını kapatın.Suyunu çekmiş olan bulgura kavrulmuş soğanı,ince kıyılmış maydonoz ve yeşil soğanı,baharatları,tuzu,limon suyunu ekleyip güzelce karıştırın ve servis edin..
23 yorum:
Bende soğanı ve salçayı kavurarak yapıyorum ve tadına doyum olmuyor. Yalnız sizin bu sitenin adı çok fena, canım çekti pişirdim.Siz paylaştıkça insanın canı çekiyor, sevgilerle
bak benim de canim cekti simdi.ne olacak?ellerine saglik.cok severim gisiri.sevgilerle.
sana katılıyorum canım.bende salçayla kavuruyorum.en güzelide böyle sanırım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Ellerine sağlık canım,kısır reddedemeyeceğim bir lezzet.
ben kaynar suy koyup çektirerek hiç yapmadım mutlaka salçalı yağda bulgurları kavurup azıcık su ekleyip çektiririm,çok güzel oluyor,birde öyle denemeni tavsiye dederim,ellerine sağlık çok güzel görünüyor,zaten kısır delisiyim,derhal yapıp yemek istiyorum:)
iyi haftalar..
ellerine sağlık canım.herkesin yapımı farklı oluyor bende soğanı kavururum sanki daha lezzetli oluyor:)
sevgiler...
Yaşasın!! Ben de bugün kısır yicem:)
Ellerine sağlık canım :)
nefis..elleine sağlık canım..sevgiler
En genel geçer yöntemle yapmışsınız elinize sağlık kısırı çok severim :)
ellerine sağlık, kısırı sevmeyen yoktur heralde benim gibi, tarifini bir hafta sonu denicem inşallah.
kısırı çok severim.
beni çocukluğuma götürdünüz:)
ayyy nasılda canım çekti:) ellerine sağlık arkadaşım.
Kısır bizim vazgeçilmezimiz :) Bu arada ben de kuru soğanı doğrarım ve bulguru kaynar suyla ıslattıktan sonra üzerine koyar ve kabın kapağını kapatırım. Bulgur şişene kadar soğanlarda suyun buharıyla yumuşar :)
Ellerine sağlık canım.
Merhaba, orası Perşembe de yani eski karadeniz sahil yolu üzerinde, hemen hemen herkes biliyor o tarafta, ben artık Giresun'da yaşamıyorum maalesef Kırklareli'deyim artık. Ama Giresun'da çok ama çok güzel 2.5 yılımız geçti. Bu arada parmaklarımızı yesek blogum artık yayında değil ama sizi http://elifindefterinden.com 'a beklerim.
Ellerine sağlık, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor, yani karnım tok olmasa kalkıp yapacağım :) bende soğanı salçayla kavurarak yapıyorum ve öyle daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. birde bol nar ekşisiyle offff tadına doyum olmuyor.
çok severim kısırı. ellerine sağlık cnım.
Ellerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor..
Sevgiler..
Çekilişime beklerim..
http://www.kurabiyeevim.com/sevgililer-gunune-ozel-cekilisimiz/
Ellerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor..
Sevgiler..
Çekilişime beklerim..
http://www.kurabiyeevim.com/sevgililer-gunune-ozel-cekilisimiz/
Biz de çok severiz kısırı. Kavrulmuş soğanlıyı daha çok severim. Ellerine sağlık, nefis olmuş. Sevgiler.
bugunlerde de oyle canım cekıyor kı harıka ellerıne sağlık canım
Ellerine saglik canim.Ben icine ayrica ince dogranmis domates, renkli biberler ve salatalik koyuyorum.Böylece bol sebzeli bir salata oluyor.Sevgiler
ohh favorim:)))
ellerine sağlık
Kesinlikle haklısın canım..
Kavrulmuş soğan ve salça ayrı bir lezzet katıyor kısıra..
Ellerine sağlık .
Nefiss görünüyor.
Yorum Gönder