7 Mart 2011 Pazartesi

3 RENKLİ PATATES PASTASI




MALZEMELER:
1 kg patates
2 havuç
yarım demet maydonoz
tuz,karabiber
limon,sıvıyağ

SÜSLEMESİ:
 dereotu
süzme yoğurt
tatlı toz kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:
patatesi haslayıp,ezin..tuzunu,karabiberini,limonunu ekleyip karıştırın ve 4e bölün(4. parça biraz küçük olsun üzeründe ki havuç süslemeler için)..Havucu rendeleyip sıvıyagda soteleyin..Patateslerin bi parçasına havucu koyup karıştırın..İkinci parçaya ince kıyılmış maydonozu koyup karıştırın..Ben üçüncü parçayı sade yaptım isterseniz pancar tursusu ekleyebilirsiniz..Patateslerimizi sırayla bi çemberin veya kelepçeli kalıbın içine(kelepçeli kalıpla yapacaksanız kalıbın tabanını kullanmayın,servis yapacağınız tabağı kullanın)bastırarak yerleştirin..



bu sekilde buz dolabında  1-2saat bekletin.üzerüne süzme yoğurt döküp düzeltin..Kenarlarını ince kıyılmış dereotu ile süsleyin..Üzerinede havuçları koyun..havuçları yapmak için ayırdığımız 4. parçaya tatlı kırmızı biberimizi koyuyoruz(rengi havuç rengi olacak kadar koymamız yeterli)..benim toz biberim el yapımı olduğu için sanırım havuçlarım çok koyu oldu..elimizle havuç sekli verip bıçakla çizikler atıyoruz ve maydonozdan saplar yapıyoruz..havuçları servise yakın koyarsanız yoğurda rengini vermez..AFİYET OLSUN..

8 yorum:

Unknown dedi ki...

çok şık olmuş eline sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

tsk ederim..

PaSaSofraM dedi ki...

merhaba arkadasim gercekten paylasimlariniz cok güzel hangini alacami sasirdim:)
salatayi cok güzel süslemissin:)ellerine saglik

canimçektipişirdim dedi ki...

pasasofram istediklerinin hepsini alabilirsin:)

AyShE dedi ki...

ellerine sağlık,havuçlara bayıldım :)

"Zeynep" dedi ki...

Selam, bloğumu ziyaretiniz için teşekkürler, gerçi çook uzun zaman olmuş 3 aydan sonra ben yeni gördüm :S
Bloğa tarifleri ne zaman ekleyeceğimi sormuşsunuz, sonunda ekleyebildim :)) Bu arada harika lezzetler var bloğunuzda ellerinize sağlık...

Saadet dedi ki...

göze de hitap etmek diye buna diyorlar sanırım :)

The cook department dedi ki...

Şahane tek kelime ile..