22 Mart 2011 Salı
SOSLU HİNDİSTANCEVİZLİ KEK
MALZEMELER:
4 yumurta
1.5 su bardagı seker
1 su bardagı süt
1 su bardagı sıvıyag
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
3 su bardagı un
SOSU İÇİN:
3 su bardagı süt
2 yemek kasığı kakao
yarım su bardagı seker
ÜZERİ İÇİN:
hindistancevizi
HAZIRLANISI:
Seker ve yumurtayı en az 5 dak. cırpalım.Sütü ve yagı katıp bir kez daha cırpalım.Unu,kabartmatozunu,vanilyayı eleyerek ekleyip karıstıralım..Yagladıgımız büyük boy dikdörtgen borcama hamuru döküp üzerini düzeltelim.175 derecelik fırında pişirelim.Sos için malzemeleri karıstırıp pişmeye bırakalım.Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıstırarak 5 dk. pişmeye bırakalım(yanından ayrılmayın tasabilir)Pişince soğumaya bırakın.Pişip soğuyan keki dilimlere kesin,sosu içine batırıp her yerine değmesini saglayın ve hindistancevizine bulayın.AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Ellerine sağlık canım hep yapmak istedim ama hiç kısmet olmadı:)
Sevgiler
bence nefis bir lezzet eline sağlık
sevgilerimle...
bende yapıyorum bu kekden.harika olur biliyorum.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
çok severim bende harika görünüyorlar canım çekti pişirsem mi:) ellerine sağlık sevgiler...
eline sağlık olsun :)
canım bu keki bende çok denemek istiyorum,seninkide çoook güzel olmuş,ellerine sağlık....
çok güzel görünüyor. en yakın zamnda tekrar yapman ve bizimde tatmamız dileğiyle
Yorum Gönder